Hurci Fesztivál
Időpont: 
2019. október. 12. - 10:00 szombat
Leírás: 

Mottó: "Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni./Véghelyi Balázs/

 

                                       

„A hagyomány folytatódik!”

 

Az első látogató minden nap tombola szelvényt kap ajándékba. Tombola árusítás a hét folyamán a programok helyszínei folyamatosan!

 

A programok ingyenesen látogathatóak. Önkéntes adományokat elfogadunk, és köszönettel veszünk!

A programok ideje alatt szoptatási, etetési, pelenkázási lehetőség van. (A szabadtéri programoknál a Korzóban.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Október 12. Szombat

10,00-17,30   Hurci Fesztivál – A Váci Mihály Kulturális Központ előtt (Szabadság) téren. 10,30-11,30 között a program helyszíne: Váci Mihály Kulturális Központ II. emeleti kékterme

Hétfőt péntekig Nyíregyházi Babaklub 4400 Nyíregyháza, Geduly H. 15/B

10,30           A 2019-es Nemzetközi Babahordozó Hét megnyitója. Sajtó nyilvános esemény. „Minden szülő azt hiszi, hogy a gyermek különleges – és valóban az!” címmel a programsorozatot   megnyitja Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza MJ Város önkormányzata Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke

10,30-11,30 „Történelmet írunk, avagy 10 éves a Nyíregyházi Babaklub”   évfordulós, elemezgető beszélgetés  Szilágyi Edith  vezetésével „A gyermektársaság gyógyír a lélekre”  /Dosztojevszkij /címmel.  Szakértő egykori babaklubos vendégekkel.

 

 

(folytatás a téren)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hurci Fesztivál

programja:

10 órától Regisztráció, sajtónyilatkozatok.

10,30-11,30   Sajtónyilvános esemény: A 2019-es Nemzetközi Babahordozó Hét megnyitója. A program sorozatot  megnyitja Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza MJ Város önkormányzata Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke. Sajtó nyilvános esemény. Interjúk, fotók készíthetőek már 10 órától.

10,30-11,30 „Történelmet írunk, avagy 10 éves a Nyíregyházi Babaklub   évfordulós, elemezgető beszélgetés  Szilágyi Edith  vezetésével „A gyermektársaság gyógyír a lélekre”  /Dosztojevszkij /címmel.  Szakértő evendégeink egykori babaklubos anyukák.

A téren:

10 órától Sátrak, játékok, színpad felállítása. Logók kihelyezése

11,30-12,30  Kismotoros, kisbiciklis, rolleres találkozó apró népeknekA részvételhez saját jármű és előzetes regisztráció szükséges. Minden résztvevő ajándékot kap.                                                              

A fődíj sorsolás alapján

                                        

 

12,30 Babahordozó séta a belvárosban.

13,00 A rendezvény házigazdája, aki konferál is: Herman-Szinyei Andrea

13,00 Nyuszi símogató, kecskegida sétáltató. A Parlagi tanya bemutatkozása.

13,30 „Tedd jobbá!” szülés utáni teszt ismertetése, kitöltése a pozitív megerősítések érdekében.

14,00 Senior tánc: A Kata tánctanoda 2017 óta müködik minden kedden és csütörtökön délelõtt. Táncukat a lendület jellemzi, régi magyar slágerekre, illetve újabb modern zenékre egyaránt szívesen táncolnak. Oktatójuk. Szabó Kata

14,30 Pancsi bohóc

 

 

 

15,00 Mikola Péter dalszerző, énekes, mesekönyv író műsora. 1984 óta van a színpadon, stílusával műfajt teremtett. Műsorának címadó dala: „A papa, mama, a tesóm meg én, a legjobb család vagyunk a föld kerekén”. A gyerekműsor a 3-9 éves korosztálynak és családoknak szól. Dalainak nagy része nem csak énekelhető, de el is játszható. A dalok interaktívak, és a család összetartozásáról szólnak, a gyermeki élet megélt örömeiről, történéseiről, vágyairól énekelnek. Gyerekműsora nem csak a gyerekeknek okoz örömöt, a család együtt töltheti idejét, amire a mai rohanó világban egyre ritkábban kerülhet sor.

15,45 Babahordozási tanácsadás a színpadon. Gyermekeknek játék baba hordozás.

16,10 Babahordozó divatbemutató – Manökenek jelentezését várjuk az egyesuletgyerecsak@ gmail.com emailre, vagy személyesen a klubban!

16,30 Török Niki Pénzügyi-fitness edző és párkapcsolati coach,  kismama pilátes oktató. Vele már találkozhattak a „Mozdulj Nyíregyháza! résztvevői is . A színpadon ez úttal a kismamáknak, anyukáknak segít.

17,00 Születésnapi torta 10 éves a Nyíregyházi Babaklub – a gyertyák elfújása után a jelenlévőket megvendégeljük egy szelet tortával.

17,30 Dongó együttes, megzenésített versek.

TOMBOLA

A téren folyamatosan elérhető:

            Human-Net csillámtetkó, arcfestés, játékok, jatszanijo sátor – társasjátékok,

baba sarok, ovis ugrálóvár

Méhecske játéktér ,,Ügyeskedő" kézműves foglalkozása. Ezen belül szövés, fonások, körmöcskével fonás.  

Magyar Vöröskereszt Család és KarrierPONT, játéksarok, arcfestés

 

Nyíregyházi Babaklub sátor, hordozók, kendők.

 

A program támogatója: Nyíregyháza MJV Önkormányzata, Kulturális Alap